Rijker met Autisme - de film

Rijker leven met Autisme

Ervaringen van mensen met autisme worden in beeld gebracht door interviews en beelden uit hun dagelijks leven. Tevens worden deskundigen geinterviewd over autisme en de maatschappelijke impact. O.a. komen de volgende mensen aan het woord: Pien Dekkers, MoniquePost, Annelies Spek, Martine Delfos.

 

Originele tekst bij de film

 

Een levensbrede aanpak bij autisme helpt veel mensen met autisme bij een volwaardig bestaan, participatie in de hedendaagse maatschappij. Dit is in 2009 al door de gezondheidsraad vastgesteld. Het verbetert hun kwaliteit van leven Deze levensbrede aanpak helpt bovendien de aanspraak op zorg en sociale voorzieningen te verminderen of te voorkomen, waardoor het de Nederlandse samenleving veel geld (tot wel € 1 miljard per jaar) kan besparen.

De film laat zien dat autisme in meer verschijningsvormen voorkomt dan dat bekend is bij een groter publiek. Maar velen met autisme kunnen uitstekend functioneren en participeren. Zónder dat aanspraak op uitkeringen. Met niet alleen met economisch maatschappelijke voordeel dat dat met zich meebrengt, maar ook nog voor de mensen die het betreft hun gevoel van eigenwaarde verhoogt. Ook zij mogen er zijn. En kunnen (eindelijk) hun talenten inzetten voor een eveneens groter maatschappelijk belang.

 

Onderwerpen

  • Middelbare schooltijd
  • Relaties
  • Transities
  • Wat is autisme?
  • Maatschappelijke impact.

 

 


meer informatie

Terug