Van pi-man naar student

De film "Van pi-man naar student" is de opvolger van "Ivo, een jongen met asperger". Ivo is 18 jaar oud en volgt een studie aan de Technische Universiteit. De film volgt Ivo in de transitie van VO naar de Universitaire wereld. Ivo wil graag uitvinder of onderzoeker worden, maar ondanks zijn hoge intelligentie gaat het mis. Zijn denkwijze is anders dan die van docenten en medestudenten, hij mist aansluiting en kan het tempo niet bijbenen. De film toont beelden van Ivo op de universiteit en thuis, gesprekken met hem en een door hem zelf gefilmd videodagboek. Als "extra's" naast de hoofdfilm zijn interviews met zijn moeder, studiebegeleider en studiekeuzeadviseur toegevoegd.

Deze 'trailer' laat een verkorte versie zien van de gehele DVD. Deze DVD is verkrijgbaar via Tijdcode Producties, zie link naar de DVD.

Originele tekst bij de film

Autisme en studeren. Persoonlijk en aangrijpend portret van een autistische student (Ivo) tijdens zijn overgang van Voortgezet Onderwijs naar de Technische Universiteit. Zal Ivo er in slagen om zijn toekomstdroom van 'uitvinder' waar te maken?

Onderwerpen

  • Studeren aan een universiteit
  • Andere denkwijze
  • Tempo
  • Studiebegeleiding

meer informatie

Terug