Ivo, een jongen met Asperger

Ivo, een jongen met Asperger - Passend Onderwijs

 

Rondom autisme en asperger zijn diverse documentaires/films gemaakt. De film "Ivo, een jongen met asperger" geeft inzicht in het studieleven van een jongen met asperger in het VO. Als opvolger is de film "Van pi-man naar student" gemaakt, Ivo is dan ondertussen 18 jaar oud en studeert aan de Universiteit.

Ivo is een enthousiast jongen met Asperger die hard op weg is om zijn Gymnasium diploma te halen. De leerkrachten en klasgenoten van Ivo weten dat hij Asperger heeft. Omdat de ouders van Ivo een handleiding hebben gemaakt weten zij precies wat wel en wat niet werkt bij Ivo en kunnen zij hem op school de juiste structuur bieden die hij nodig heeft om goed te kunnen presteren. De ambulant begeleidster voorziet de leerkrachten, Ivo en zijn ouders van tal van praktische tips om in het voortgezet onderwijs goed mee te kunnen draaien. Centraal in de video staan deze tips, waar iedere leerkracht die een of meer leerlingen met autisme in de klas heeft wat aan heeft.

Deze 'trailer' laat een verkorte versie zien van de gehele DVD. Deze DVD is verkrijgbaar via Tijdcode Producties, zie link naar de DVD.

Originele tekst bij de film

Over studeren met autisme in het voortgezet onderwijs. Een voorlichtingsfilm voor ouders, begeleiders en leerkrachten die betrokken zijn met kinderen met autisme. Gemaakt door Tijdcode Producties.

Onderwerpen

  • Gymnasium
  • Voortgezet onderwijs
  • Structuur
  • Praktische tips

meer informatie

Terug